500 dūžių

500 DŪŽIŲ: vaizdo ir muzikos kelionė per 500 Reformacijos metų – tai tarptautinis Lietuvos, Vokietijos ir Baltarusijos menininkų ir atlikėjų projektas, skirtas pasaulinei Reformacijos sukakčiai ir Reformacijos metams Lietuvoje paminėti.

 

Spalio 6 d. 20:00–21:30 val.  Tauragės M. Mažvydo ev. liuteronų bažnyčioje žiūrovus kviesime keliauti 500 DŪŽIŲ vaizdo ir muzikos kelionę per svarbiausius istorinius ir kultūrinius įvykius nuo Reformacijos judėjimo pradžios 1517 m. iki šių dienų.

Vaizdo ir šviesos pasakojimas skirtas Reformacijos istorijai, kurioje atsispindi svarbiausi Reformacijos įvykiai ir asmenybės, įtakoję lietuvių raštijos ir kultūros raidą: Martynas Mažvydas ir pirmoji lietuviška knyga, Danielius Kleinas ir pirmoji lietuvių kalbos gramatika, Kristijonas Donelaitis ir pirmasis grožinės literatūros kūrinys – poema „Metai”, Evos Simonaitytės kūryba, Jono Kristupo Glaubico sukurtos baroko architektūros simboliai.

Istorinį vaizdo pasakojimą sustiprins muzikos koncertas, kuriame choro, solistų ir džiazo grupės atliekama muzika klausytojus lydės nuo viduramžių choralų ir senųjų liaudies giesmių iki J. S. Bacho kūrybos ir šiuolaikinių džiazo muzikos improvizacijų.

Atlikėjai: džiazo grupė KLANGPROJEKT (Vokietija), Vilniaus ev. liuteronų bažnyčios ansamblis ADOREMUS, kamerinis choras AIDIJA ir solistė Rita Naujokaitytė.

Įėjimas nemokamas.

Renginio partneriai ir rėmėjai:
Lietuvos kultūros taryba
Lietuvos Respublikos kultūros ministerija
VšĮ „Vox Organum”
LRT Kultūra

Rengėjai ir organizatoriai:
Lietuvos ev. liuteronų bažnyčios jaunimo centras,
R. Naujokaitytė, T. Pavilanskas-Kalvanas, R. Kreimerė
VšĮ „Ad libitum”

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →