Netradicinė pamoka „Psichoanalitinis žvilgsnis į Vinco Mykolaičio–Putino romaną „Altorių šešėly“

Netradicinė lietuvių kalbos ir literatūros pamoka

 „Psichoanalitinis žvilgsnis į Vinco Mykolaičio – Putino romaną „Altorių šešėly“

 

Spalio 6 d.  Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijoje III g ir IV g klasių mokiniams vyko netradicinė lietuvių kalbos ir literatūros pamoka, kurios metu buvo pristatytos Vilniaus Universiteto Kauno Humanitarinio Fakulteto teikiamos profesinės galimybės bei skaityta paskaita „Psichoanalitinis žvilgsnis į Vinco Mykolaičio – Putino romaną „Altorių šešėly“.

Šio romano subtilybes nagrinėjo VU KHF dėstytojas ir Kauno jėzuitų gimnazijos lietuvių kalbos mokytojas Mindaugas Grigaitis. Paskaitoje detaliai analizuotas pagrindinio kūrinio veikėjo – Liudo Vasario- charakteris ir gyvenimo kelias, remiantis S. Freudo ir K. G. Jungo teorijomis. Klausydami analizės, įsitikinome, jog V. Mykolaitis – Putinas – mūsų literatūros klasikas, didelis žmogaus vidinio pasaulio žinovas. Jo romanas  „Altorių šešėly” – tai sudėtingo žmogaus ėjimo į šviesą, į gėrį, į tiesą atspindys. Supratome, kad, kaip „Mažajame prince” rašė rašytojas A. de Sent- Egziuperi, „matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, nematoma akimis.”

Dėkojame gerb. Dėstytojui už įdomią paskaitą, patarimus, kaip interpretuoti romaną, rašant valstybinio egzamino rašinį, VU KHF vyresniajai specialistei Linai Skarbaliūtei – už profesinį orientavimą, o lietuvių kalbos mokytojui  P. Gedvilui – už suteiktą galimybę įgyti daug naujų ir naudingų žinių.

                      Gintautė Jegorovaitė, IIIg

_________________________

Akimirkos iš pamokos:

Psichoanalitinis žvilgsnis į Vinco Mykolaičio–Putino romaną „Altorių šešėly“

Straipsnis gimnazijos puslapyje:

Netradicinė pamoka „Psichoanalitinis žvilgsnis į Vinco Mykolaičio–Putino romaną „Altorių šešėly“

Autorius Petras Gedvilas

Svetainės administratorius

Peržiūrėti visus įrašus, kuriuos parašė Petras Gedvilas →